dinsdag 6 januari 2015

gelakte varkensmignonnette met boontjes en knoflook

Nu de feestdagen weeral achter de rug zijn en we waarschijnlijk allemaal een stevige voedsel "reserve" hebben opgebouwd, is het terug tijd voor sobere maaltijden.  En dan moet je natuurlijk bij Pascale Naessens zijn.  Zij maakte dit gerecht met kip, ik heb varkensmignonnette gebruikt (gewoon omdat ik geen zin had in kip).  Voor de rest heb ik mij braaf aan het recept gehouden.  Het is zeer lekker, zelfs de gekookte knoflookteentjes eet je met plezier én smaak op.



Kook een 300 à 350 gr prinsessenboontjes samen met 5 knoflookteentjes (in hun geheel) in een beetje water met een scheutje olijfolie en wat peper.
Giet 3 eetlepels sojasaus samen met 3 eetlepels balsamicoazijn en een eetlepel olijfolie in een pan.  Bak hierin 2 varkensmignonnettes.  Blijf regelmatig roeren tot al het vocht is opgenomen.

That's it ! Kan het eenvoudiger ?

Wat heb je dus nodig :

  • 300 à 350 gr prinsessenboontjes
  • 5 knoflookteentjes
  • olijfolie
  • sojasaus
  • balsamicoazijn
  • 2 varkensmignonnettes
SMAKELIJK :-) !

Enne, als je 't zelf maakt graag even een seintje of je 't lekker vind

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen