dinsdag 5 mei 2015

aardappel - broccoli puree met croutons


Aardappel - broccoli puree ... mmm lekker.  Aardappel - broccoli puree met croutons ... mmm heel lekker ! Of hoe een kleine extra toets een verschil kan maken in een gerecht.  Tenslotte puree, hoe lekker ook, zonder iets erbij, geeft het toch altijd een beetje het gevoel dat je zo ergens rond de 100 bent en in een rusthuis zit, waar ze je puree voorschotelen omdat dat, zonder je tanden, nog het enige is waar je op kan knabbelen (of toch iets dat daarop lijkt).  Dus besloot ik om eens te testen of croutons lekker zouden zijn bij deze puree.  En ja, het was geslaagd.  De puree kreeg wat beet door de croutons en ze gaven ook nog wat extra smaak.

Je kan dit natuurlijk zo eten, als vegetarisch gerecht, of je geeft er een stukje vlees of vis bij.

BEREIDING (2 pers) :

Schil een 5-tal grote aardappelen en snijdt ze in blokjes.  Laat deze gaar koken.
Snij ook 1 broccoli in stukjes (gebruik ook de steeltjes).  Ook deze laat je gaar koken.
Plet dan de aardappelen en broccoli samen tot puree.  Voeg er een 2 eetlepels ricotta aan toe, 1 (bol staande) eetlepel graantjesmosterd en kruid met peper.  Doe er ook een scheutje olijfolie bij tot je een smeuïge puree bekomt.
Voor de croutons snij je 3 sneetjes volkoren brood in blokjes.
Doe 1 eetlepel mosterdzaadjes in een goed warme anti aanbakpan, zonder vetstof.  Laat ze even bakken tot ze "springen".  Voeg dan een klontje gezouten roomboter toe en de stukjes brood.  Laat deze een paar minuten bakken tot ze mooi kleuren, schep ze regelmatig even om.
Doe de croutons bij de puree bij het opdienen.

Wat heb je dus nodig :

  • 5-tal grote aardappelen
  • 1 broccoli
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • peper
  • olijfolie
  • 3 sneetjes volkoren brood
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • gezouten roomboter

SMAKELIJK :-) !

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen