woensdag 11 november 2015

tofoemayonaise met limoen en koriander


Ik vertelde eerder al over de quinoa - kikkererwtenburger die ik maakte vandaag.  Speciale toets daarbij was tofoemayonaise.  Ja, inderdaad, mayonaise op basis van tofoe.  Dit bleek een onverwacht lekker sausje.  Net als de burger komt dit recept uit "Fresh & Light" van Donna Hay.

Je kan deze mayonaise zo'n 10 dagen bewaren in de koelkast, dus tussen nu en ergens eind volgende week mag ik op zoek gaan naar allerlei toepassingen voor deze mayonaise.  Als er iemand onder jullie tips heeft, zijn die natuurlijk altijd welkom !


BEREIDING (voor ongeveer 175 gr) :

Draai 250 gr tofoe met 60 ml limoensap, een klein handvol korianderblaadjes, peper en een beetje fleur de sel in een blender tot een gladde massa.  Voeg er eventueel een klein scheutje room aan toe als je het niet echt glad krijgt (zoals bij mij het geval was) en laat nog even mengen in de blender.

Wat heb je dus nodig :

  • 250 gr tofoe
  • 60 ml limoensap
  • klein handvol korianderblaadjes
  • peper
  • fleur de sel
  • scheutje room
SMAKELIJK :-) !

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen